« Previous Version 3 Next »

O DPV pódese usar, non só para almacenar arquivos, senon para xestionar axendas e contactos e compartilos con outros usuarios

Axendas

Para acceder ó complemento de AXendas, na parte superior en https://dpv.uvigo.gal

Crear unha axenda nova

Compartir unha axenda

Do mesmo xeito que con arquivos, pode compartirse cun acceso anónimo (e obter un enlace á axenda) ou con usuarios internos. O recomendable é, en xeral, o segundo.

1. Para compartir con usuarios externos cun enlace

Premer no símbolo de enlace e no +  para xeralo.
  2. Para compartir con usuarios internos

Premer no símbolo de compartir e empezar a indicar no recuadro o nome ou correo do usuario, o DPV tentará completalo

Pódese acceder en calquer momento ó enlace para compartir a axenda

Manexar eventos nunha axenda

Nesto compórtase como todos os xestores de axenda, permitindo navegar pola mesma e crear tarefas de distintas duracións, modificalas, borralas...

Acceder a unha axenda dende o escritorio (CalDAV)

Soporta o DPV os protocolos CALDAV e CardDAV para acceder a unha axenda

1. Obter o enlace á axenda (enlace privado)
  2. Será do xeito
    https://dpv.uvigo.es/remote.php/dav/calendars/usuario@uvigo.es/proba/
  3. Este enlace pódese usar en calquer cliente CalDAV compatible

Acceder a unha axenda dende Thunderbird

Dende o complemento para manexo de axendas de Thunderbird, pode engadirse unha nova con:

1. Crear novo Calendario
    Indicar que é de tipo remoto (na rede)
  2. Indicar a URL copiada anteriormente e o nome do usuario para o login no DPV
  3. Indicar o nome con que se amosa en Thunderbird e a dirección de correo á que se asocia