Recomendacións e utilidades comúns

Aceptar só peticións nunha URL determinada

Os espazos web son accesibles a través de varias URLs:

Por diversos motivos (por comodidade, para simplificar o acceso, etc.), o usuario pode querer acceder só por unha de elas.

Un xeito sinxelo de facer esto, e redirixir todas as peticións a http://usuario.webs.uvigo.es, é poñer, nun arquivo .htaccess na raíz do sitio web (dentro do directorio public) un arquivo similar ó seguinte (substituíndo "usuario" polo seu usuario web):

.htaccess
  RewriteCond %{HTTP_HOST} =usuario.webs2.uvigo.es
  RewriteRule ^(.*)$    http://usuario.webs.uvigo.es/$1 [L,R=301]

RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(webs([0-9]+).uvigo.es|webs.uvigo.es)$
  RewriteCond %{REQUEST_URI} ^/usuario/
  RewriteRule ^/usuario/(.*)$    http://apucorpus.webs.uvigo.es/$1 [L,R=301]