« Anterior Versión 8 Siguiente »

Configuración dos servidores de nomes DNS

(info.) Se o seu ordenador está nun dominio Windows administrado polo ATIC (RECTORADO ou CACTI) non son precisas estas instrucións, a hora do equipo xa se actualiza de xeito automático.

O servizo de nomes é fundamental para o funcionamento en rede do seu ordenador, dado que é o responsable de traducir os nomes empregados habitualmente (www.uvigo.es) a direccións IP (193.146.32.201).

O ATIC proporciona 2 servidores de nomes a ordenadores ubicados dentro da rede da Universidade de Vigo:

• 193.146.32.86 (dns.uvigo.es)
  • 193.146.32.228 (dns2.uvigo.es)

(advertencia) Pregámoslles que, salvo expresa indicación por parte do ATIC, empreguen sempre estes servidores de nomes dentro da rede da Universidade de Vigo, poden existir outros servidores DNS nesta, pero o ATIC non garante que proporcionen o acceso axeitado ou actualizado a todos os servizos nin responde da veracidade da información existente neles.

Configuración de rede en Windows

(info.) Os datos para configurar os seus equipos (dirección IP, porta de enlace, máscara) ten que proporcionalos o ATIC, e pode solicitalos empregando os formularios que se atopan no espazo web do ATIC.

Indique os datos de configuración:

• Dirección IP, Máscara de subrede, Porta de enlace predeterminada: Estos terán que ser os proporcionados polo ATIC
  • Servidores DNS: 193.146.32.86, 193.146.32.228

(info.) É recomendable "Registrar en DNS las direcciones de esta conexión", dado que o servizo DNS da Universidade de Vigo non soporta esta opción.

Comprobación da dirección IP asignada