Configuración dos servidores de nomes DNS

(info.) Se o seu ordenador está nun dominio Windows administrado polo ATIC (RECTORADO ou CACTI) non son precisas estas instrucións, a hora do equipo xa se actualiza de xeito automático.

O servizo de nomes é fundamental para o funcionamento en rede do seu ordenador, dado que é o responsable de traducir os nomes empregados habitualmente (www.uvigo.es) a direccións IP (193.146.32.201).

O ATIC proporciona 2 servidores de nomes a ordenadores ubicados dentro da rede da Universidade de Vigo:

• 193.146.32.86 (dns.uvigo.es)
  • 193.146.32.228 (dns2.uvigo.es)