« Anterior Versión 8 Siguiente »

Administración de arquivos

Acceso FTP dende xestores de contidos

Algúns xestores de contidos (Joomla, Wordpress, etc.), para actualizar o propio software, para actualizacións, instalar ou borrar plugins, etc., precisan acceder por FTP ó propio servidor onde está a páxina web. Nestes casos os datos de conexión que se deben indicar son:

• Servidor FTP: localhost.uvigo.es
  • Protocolo: FTP (é preferible neste caso, no que temos un acceso ó propio servidor, non empregar cifrado)
  • Usuario: O mesmo que se empreg para actualizar o espazo web (usuario, ou usuario@uvigo.es)
  • Raíz: /public (normalmente é suficiente indicar a ruta relativa dentro do espazo web)

Carpetas privadas

(info.) Moitas aplicacións precisan ter carpetas privadas para:

• Librerías
  • Zonas de datos non publicados directamente (moodledata de Moodle)
  • Zonas de datos privados

Para este fin o espazo web dispón da carpeta "private", que é a que debe empregarse para aloxar estes arquivos. A ruta de esta carpeta no servidor é:

/var/www/vhosts/usuario/private/

Recomendacións específicas para xestores de contidos

WordPress

Base do espazo (.htaccess)

(info.) A base do espazo web xa non está nun subdirectorio, polo que non é preciso o RewriteBase que se tiña nalgúns espazos ou compre indicalo como:

.htaccess
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule ^index\.php$ - [L]
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
RewriteRule . /index.php [L]
</IfModule>

Revise sempre tamén a configuración en wp-config.php, en particular:

[...]
$base = '/';
define( 'DOMAIN_CURRENT_SITE', 'usuario.webs.uvigo.es' );
define( 'PATH_CURRENT_SITE', '/' );
[...]

Cambio do dominio (siteurl)

Se se cambia o dominio, é preciso indicar a Wordpress que se reconfigure para elo, o xeito máis sinxelo é:

• No tema empregado (wp-content/themes/tema-que-sexa), no arquivo functions.php, incluir o seguinte código ó principio do arquivo:

functions.php
    <?php
    // Cambiar URL
    update_option('siteurl','http://usuario.webs.uvigo.es');
    update_option('home','http://usuario.webs.uvigo.es');
    ....
  • Acceder ó sitio web
    Este acceso tardará máis do habitual, porque está facendo modificacións na base de datos
  • Borrar estas liñas (ou comentalas) en functions.php

Reiniciar contrasinal do administrador

No mesmo arquivo que o indicado anteriormente, no tema de WordPress:

• No tema empregado (wp-content/themes/tema-que-sexa), no arquivo functions.php, incluir o seguinte código ó principio do arquivo:

functions.php
    <?php
    // Cambiar contrasinal do usuario
    wp_set_password('password-que-prefiras',1) ;
    ....
  • Acceder ó sitio web
    Este acceso tardará máis do habitual, porque está facendo modificacións na base de datos
  • Borrar estas liñas (ou comentalas) en functions.php
  • Entrar como administrador
    • URL: http://usuario.webs.uvigo.es/wp-admin
    • Usuario: admin
    • Password: A indicada  no exemplo

Joomla

(advertencia) Por motivos de seguridade e estabilidade é moi importante que empregue as últimas versións estables de Joomla

Joomla 1.x non funciona correctamente

(info.) A solución definitiva pasa por migrar Joomla a unha versión soportada.

Como parche temporal, para que Joomla 1.x funcione:

1. Reemplace en includes/Cache/Lite/Function.php, a chanada a func_get_args por este código:

// $arguments = func_get_args();
    // inicio parche php 5.3+
    $arguments = func_get_args();
    $numargs = func_num_args();
    for($i=1; $i < $numargs; $i++){
      $arguments[$i] = &$arguments[$i];
    }
    // fin parche php 5.3+
  2. En includes/vcard.class.php, comprobar antes da función "quoted_printable_encode", se esta está definida

if (!function_exists('quoted_printable_encode')) {
      function quoted_printable_encode($input, $line_max = 76) {
      ...
      }
    }

Contao

Contao ten algúns requisitos específicos:

• Precisa que se reescriban todos os .html para que se reenvíen a index.php
  • Compre eliminar as cabeceras HTTP seguintes: X-Forwarded-Server, X-Forwarded-Host
    Contao as interpreta mal, este erro está documentado en: https://github.com/contao/core/issues/4615

(advertencia) De non seguir estas recomendacións Contao pode ter un comportamento impredecible (chega a borrar ou sobreescribir os datos da páxina web).

(info.) Fichero .htaccess modelo para Contao

.htaccess
RewriteEngine On
RequestHeader unset X-Forwarded-Host
RequestHeader unset X-Forwarded-Server
RequestHeader unset Connection
Header unset X-Forwarded-Host
Header unset X-Forwarded-Server
Header unset Connection
...
# Se os arquivos estan en usuario.webs.uvigo.es/ruta/ en lugar de en usuario.webs.uvigo.es
RewriteBase /ruta
...
# Reescribe os .html a index.php
RewriteRule .*\.html$ index.php [L]

PHPWCMS

(info.) En realidade esta é a configuración por defecto, pero en webs que veñen migradas do servidor antiguo, no que foi preciso que fixesen axustes para adaptarse á configuración do mesmo, é preciso indicar como valeiro (valor por defecto) a raíz (root) do sitio.

include/inc_conf/config.inc.php
<?
// database values
$phpwcms["db_host"]           = "localhost.uvigo.es:3306";
$phpwcms["db_user"]           = "usuario";
$phpwcms["db_pass"]           = "password-base-datos";
$phpwcms["db_table"]          = "taboa";
$phpwcms["db_prepend"]        = "";
$phpwcms["db_pers"]           = 0;

// site values
$phpwcms["site"]              = "http://usuario.webs.uvigo.es/";
$phpwcms["admin_email"]       = "usuario@uvigo.es";

// paths
$phpwcms["root"]              = "";         //default: ""
[...]
include/inc_lib/config.inc.php
<?
// database values
$phpwcms["db_host"]           = "localhost.uvigo.es:3306";
$phpwcms["db_user"]           = "usuario";
$phpwcms["db_pass"]           = "password-base-datos";
$phpwcms["db_table"]          = "taboa";
$phpwcms["db_prepend"]        = "";
$phpwcms["db_pers"]           = 0;

// site values
$phpwcms["site"]              = "http://usuario.webs.uvigo.es/";
$phpwcms["admin_email"]       = "usuario@uvigo.es";

// paths
$phpwcms["root"]              = "";         //default: ""