Administración de arquivos

Acceso FTP dende xestores de contidos

Algúns xestores de contidos (Joomla, Wordpress, etc.), para actualizar o propio software, para actualizacións, instalar ou borrar plugins, etc., precisan acceder por FTP ó propio servidor onde está a páxina web. Nestes casos os datos de conexión que se deben indicar son:

• Servidor FTP: localhost.uvigo.es
  • Protocolo: FTP (é preferible neste caso, no que temos un acceso ó propio servidor, non empregar cifrado)
  • Usuario: O mesmo que se empreg para actualizar o espazo web (usuario, ou usuario@uvigo.es)

Carpetas privadas

(info.) Moitas aplicacións precisan ter carpetas privadas para:

• Librerías
  • Zonas de datos non publicados directamente (moodledata de Moodle)
  • Zonas de datos privados

Para este fin o espazo web dispón da carpeta "private", que é a que debe empregarse para aloxar estes arquivos. A ruta de esta carpeta no servidor é:

/var/www/vhosts/usuario/private/