Datos para a configuración dun cliente de correo (servidores, protocolos, portos)

Contenido

Datos de configuración dun cliente de correo

Unha conta de correo está fomada por un identificador (tamén chamado login e normalmente relacionado co nome do solicitante), o símbolo "@" e un dominio (ou sexa, a parte de Internet á que pertence a conta). No noso caso, a meirande parte das contas son do tipo login@uvigo.es. Ademáis, para poder leer o correo é necesaria un contrasinal que só o usuario da conta de correo debe saber. Polo tanto, antes de comeza-lo proceso de configuración da súa nova conta de correo, terá que te-los datos que lle corresponden á mesma, estes datos son: login, contrasinal, servidor de correo entrante, protocolo do servidor do correo entrante e servidor do correo sainte.

Os datos de configuración da conta son:

• Servidor de correo entrante: imap.uvigo.es
    • Servidor de correo saínte (SMTP): smtp.uvigo.es
  • Nome de usuario: preferiblemente sen dominio
  • O servidor de correo de saída (SMTP) require autentificación
  • Números de porto do servidor
    • Servidor de correo de entrada (IMAP): 993
      • Empregar conexión cifrada (SSL)
    • Servidor de correo de saída (SMTP): 587
      • Empregar conexión cifrada (TLS)

Aínda que estes son os datos de conexión recomendados, por contabilidade con clientes cos que se teñan problemas de conexión sopórtanse os seguintes protocolos:

ServizoProtocoloPorto TCPObservacións
Lectura de correo (correo entrante)POP3995Cifrado con SSL
 POP3110Sen cifrar (error)
 IMAP993Cifrado con SSL
 IMAP143
Envío de correo (correo saínte)SMTP587
 SMTP25
 SMTP465